STRADA SOCIOLOGILOR

Daca nu stiati :) Google ne transforma intr-o societate «de tampiti»

O stire de vara ne indeamna sa cascam ochii bine si sa lasam deoparte Goagăl si sa ne dam pe Almanache – vorba unui clasic in viata :).

Conform unei stiri www.refresh.ro, un studiu publicat recent arata ca este vorba de o forma de amnezie care a fost numita “The Goagăl Effect“ :). Echipa condusa de psihologul Betsy Sparrow a ajuns la concluzia ca din cauza motorului de cautare suntem mai putin dispusi sa retinem anumite informatii, sau sa ne aducem aminte de ele, pentru ca stim ca avem posibilitatea sa le gasim foarte usor.

In consecinta, Google, dar si alte motoare de cautare, ne transforma intr-o societate “de tampiti”. Studiul mai arata ca in urma utilizarii motoarelor de căutare memoria umana se reorganizeaza si se adapteaza la noile tehnologii in asa fel incat cautam sa obtinem, prin intermediul acestora, informatiile cat mai repede.

REMEDIUL ar fi sa ne reintoarcem la lectura de calitate, frecventand librariile sau bibilotecile publice in cautarea cartilor din Colectia Business.

O sa ziceti ca are Panainte pasarelele lui, ca deh e coordonatorul colectiei, nu ? 

🙂 🙂 🙂 si aici aveti dreptate 🙂 🙂 🙂

VARSATOR – adica DRAGOS PANAINTE 🙂 conform celor de la www.flu.ro:

Expresia caracteritica: „Iti spun drept…”

Cum e zodia asta? Originalul zodiacului, Varsatorul, e plin de contradictii si paradoxuri.

Ce „Pasarele” are? E un revolutionar cu ciudate tendinte tiranice, un liberal capabil de uimitoare idei fixe, un nonsalant cu surprinzatoare accese paranoice, un singuratic cu nevoi sociale foarte marcate. Este vizionar si utopic, altruist si egoist deopotriva. Cu toate ca nu ezita sa spuna exact ce gandeste, fara sa-i pese de consecinte, se intampla deseori sa faca tocmai pe dos fata de ceea ce le predica altora. Inzestrat cu multa vitalitate si cu o personalitate distincta, indiferent ca e tipul savantului distrat sau al razvratitului agitat, te surprinde cu cele mai neasteptate manifestari.

Cand face urat? Independent si incapatanat, se enerveaza instantaneu cand e contrazis sau nu e lasat sa faca ce vrea. Din fericire, ii trece repede. Iar oamenii il iubesc, fiindca e prietenos, saritor, optimist si ii contamineaza cu entuziasmul lui uneori atat de copilaros.

Replici de agatat: Esti fierbinte! Tu trebuie sa fiicauza incalzirii globale.

De cati reprezentanti ai aceleiasi zodii este nevoie pentru a schimba un bec? Varsatorii nu trebuie sa schimbe becuri. Pot inventa unele mai bune.

Asa ca luati aminte !!!!

Anunțuri

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: