STRADA SOCIOLOGILOR

Nu ratati: Jesus Huerta de Soto la Iasi pe 22 octombrie la Univ Al. I. Cuza

Unul dintre cei mai importanţi gânditori contemporani ai Şcolii austriece de economie va veni la Bucureşti pe 20 octombrie, urmând a ajunge la Iaşi două zile mai târziu.

Jesus Huerta de Soto, este doctor în economie şi drept, membru al Societăţii Mont Pèlerin, al Royal Economic Society of London şi al American Economic Association. Deţine Premiul Internaţional pentru Economie al Regelui Juan Carlos (Madrid, 1983), Premiul Adam Smith (Buxelles, 2005), Premiul Memorial Franz Cuhel pentru Excelenţă în Educaţia Economică (Praga, 2006), Premiul Gary G. Schlarbaum pentru Libertate (Salamanca, 2009), a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa în Ştiinţe Sociale de către Universitatea Francisco Marroquín (Guatemala, 2009) şi va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi într-o ceremonie care va avea loc în data de 22 Octombrie 2010.

Profesorul de Economice Politică al Universităţii Rey Juan Carlos din Madrid este considerat unul dintre cei mai importanţi gânditori ai Şcolii austriece de economie. A publicat numeroase lucrări de cercetare şi articole, dintre care remarcăm tratatul său, Moneda, creditul bancar şi ciclurile economice, care a fost tradus în principalele limbi de circulaţie internaţională şi a cărui ediţie în limba română, oferită de Universitatea Al.I. Cuza din Iaşi în colaborare cu Institutul Ludwig von Mises România, va fi lansată cu ocazia vizitei autorului la Bucureşti şi Iaşi.

La Universitatea Româno Americană, Huerta de Soto va vorbi despre criza economică în lumina teoriei austriece a ciclului economic, va prezenta şi semna exemplare din cartea sa şi va inaugura Centrul pentru Economie Politică şi Afaceri Murray N. Rothbard.

La Academia de Studii Economice, Huerta de Soto va vorbi despre criza etatismului şi perspectivele reconstrucţiei în lumina teoriilor Şcolii austriece de drept şi economie, va prezenta şi semna exemplare din cartea sa şi va primi distincţia de Membru Onorific al Institutului Ludwig von Mises România.

La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Huerta de Soto va vorbi despre Şcoala austriacă de economie, va lansa oficial cartea sa şi va primi titlul de Doctor Honoris Causa. Mai multe detalii despre programul de la Iaşi al autorului se găsesc pe pagina Agenţiei de ştiri a Universităţii Al. I. Cuza.

Anunțuri

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: