STRADA SOCIOLOGILOR

O idee buna, aplicata prost, onor d-nului ministru Catalin Predoiu

Cand am vazut pe Avocatnet stirea conform careia, prin intermediul HG nr. 780/2010, se abiliteaza Ministerul Justitiei sa realizeze proiecte de acte normative, studii si alte documente de politica publica, cu colaborarea externa a unor specialisti din diverse domenii stiintifice, precum cadre didactice din invatamantul superior, cercetatori stiintifici, magistrati, avocati, consilieri juridici, notari, sociologi, economisti, experti tehnici, prin acordarea de expertiza juridica si de alta specialitate, in considerarea interesului public general, am zis ca, iaca si Romania, va intra in rand cu lumea civilizata !!!!

Dar supriza mi-a fost data cand mi-a trecut entuziasmul si am citit a doua oara textul cu pricina – colaborarea externa neremunerata ! 🙂 🙂 🙂

In schimb, onor d-nul ministru Catalin Predoiu, este abilitat sa confere specialistilor prevazuti anterior diplome de certificare a calitatii de participant sau alte distinctii onorifice.

Sa mai zica lumea ca n-are dreptate Alin Popescu cand se revolta si se intreaba – pe buna dreptate – cine face legile in tara asta ?

Bine, el e mult mai grav si zice – Sunt un om politicos, nu sunt violent, nu injur si obisnuiam sa fiu, pana nu demult, un om echilibrat. De o vreme, insa, nu ma pot gandi decat la un singur lucru: ca i-as trimite la origini pe toti cei care fac legi in tara asta :).

Din cauza lor, suntem foarte aproape sa asistam la moartea profesionala a unor specialisti care asigurau in trecut lumina in hatisul birocratic niciodata simplu din Romania.

Pentru ca voi dati legile mai intai la televizor, ne ametiti cu zeci de variante de reglementare si apoi ne aruncati osul unui text scris parca de analfabeti grabiti. Habar nu aveti de normele de tehnica legislativa (importante pentru aia care scriu legi). Sincer, cred ca multi dintre voi nici nu stiti ca exista un astfel de act care impune reguli stricte la crearea legilor. Tot ce stiti sa faceti e sa tocati nervii unor oameni care inca-si mai pierd timpul sa se uite la voi.

ASA CA, ONOR D-NULE MINISTRU PREDOIU, DACA VRETI SA RAMANETI IN ISTORIE, BAGATI MANA IN BUZUNARUL CELOR DE LA BANCA MONDIALA DUPA NISTE DOLAREI, ca de moka nu se inghesuie niciun specialist sa faca proiecte de lege beton, vorba lui Scooter – by de way, how much is the fish ?

Anunțuri

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: