STRADA SOCIOLOGILOR

Dezolant: ministrul IMM-urilor nu stie aritmetica

Aflam din presa ca onor ministrul IMM-urilor, Constantin Nita,  – care ar trebui sa sprijine mediul de afaceri romanesc prin propunerea unor masuri economice care sa stimuleze antreprenorii si companiile nu stie aritmetica de clasa a IV-a –  141.000 metri patrati nu sunt 140 hectare, ci 14 hectare !!!

Emil Boc l-a ironizat, ieri, in sedinta Executivului, pe ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (IMM), Constantin Nita, atunci cand acesta a ridicat obiectii considerate neintemeiate la un act normativ propus de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, spunandu-i, zambind, ca „Daca taceai, filozof ramaneai!”.

Radu Berceanu a propus spre aprobare Guvernului un act normativ prin care 141.000 metri patrati de teren sunt trecuti din proprietatea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu- Sisesti” in cea a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, pentru legaturile rutiere dintre tronsonul de autostrada Medgidia-Constanta si centura ocolitoare a municipiului Constanta. In momentul in care primul-ministru i-a intrebat pe membrii Guvernului daca au obiectii fata de aprobarea proiectului de lege, ministrul Nita a spus ca are o nelamurire.

„Mi se pare totusi o suprafata foarte mare, 140 de hectare”, a spus acesta.

Premierul a precizat ca 141.000 metri patrati nu sunt 140 hectare, ci 14, el spunand ironic ca poate „La intreprinderi este altfel”.

Nu-i adevarat, domnu`, ce dracu. 141.000 cum sa faca 14 hectare?”, a spus iritat ministrul Nita.

Exact 14 hectare fac”, si-a intarit afirmatia premierul, moment in care Radu Berceanu a spus si el ironic, sugerand ca este vorba de hectare, ca acestea sunt „mici si mijlocii”.

Printre rasetele celorlalti membri ai Cabinetului, fie ca erau de la PSD, fie de la PDL, s-a auzit o voce care-l sfatuia pe ministrul pentru IMM sa aplice pentru transformarea metrilor patrati in hectare, o metoda care este folosita in clasa a patra.

„Domnul Nita, este o vorba care zice ca «daca taceam, filosof ramaneam»”, a continuat Emil Boc dialogul, zambind.

„E corecta, domnu`, imi cer scuze”, si-a recunoscut greseala, intr-un final, ministrul pentru IMM.

Fara comentarii 🙂 !

Anunțuri

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: