STRADA SOCIOLOGILOR

Romania, cea mai atractiva destinatie pentru investitii din Europa de Sud-Est

O stire imbucuratoare, nu ?

Romania este cea mai atractiva destinatie pentru investitii din Europa de Sud-Est, atragand interesul investitorilor pentru activitati cu valoare adaugata, se arata intr-un studiu al companiei de consultanta Ernst & Young. Astfel, 52% dintre potentialii investitori intervievati in cadrul studiului au indicat Romania ca o destinatie atractiva pentru investitii, in comparatie cu 50% pentru Turcia si 40% pentru Bulgaria.

Cele trei tari din top sunt urmate de Grecia, cu 31%, Croatia – 28%, Serbia -19%,  Bosnia – Hertegovina – 10% si Cipru, cu 9%.

„Romania sta foarte bine, insa a pierdut ceva teren fata de anul trecut, cand a fost indicata de 58% dintre respondenti ca potentiala destinatie pentru investitii. Turcia insa, si-a imbunatatit atractivitatea de la 49% in 2007, la 50% in acest an”, a declarat Fabrice Reynaud, senior manager Ernst & Young, cu ocazia prezentarii studiului „Atractivitatea investitionala in Europa de Sud-Est 2008”.

Tara noastra este considerata ca destinatie favorita pentru activitati de productie si pentru centre de servicii, insa este devansata de Turcia in cazul amplasarii sediului unei firme.

Investitorii considera ca Romania este atractiva datorita costurilei fortei de munca, a fortei de munca calificata si a posibilitatii cresterii productivitatii, insa mai are de lucrat la imbunatatirea infrastructurii de transport si a celei de telecomunicatii, eradicarea coruptiei, imbunatatirea calitatii vietii, flexibilizarea legislatiei muncii si alinierea la standardele europene.

Anunțuri

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: