STRADA SOCIOLOGILOR

Bloggerii si campania electorala

Felix Tataru, presedintele agentiei GMP si al IAA Romania, vorbeste intr-un interviu acordat HotNews.ro despre cum a decis sa tina o oarecare distanta fata de politica, ramanand totusi aproape de Traian Basescu, alaturi de care lucreaza din 2000.

Cea mai interesanta declaratie a sa este cea legata de rolul bloggerilor locali in campaniile electorale de anul acesta.

Astfel, „nebunia blogging-ului” va juca un rol foarte important in anii electorali 2008 si 2009 si ca mai e putin pana cand Internetul va deveni un fenomen de masa. Si ii deplange pe cei care se zbat acum sa ajunga repede „senior nustiucum” prin agentii, doar pentru a zbura, la un moment dat, din industrie.

„Eu cred ca orice candidat la primarie, dintr-un oras mediu sau mare, ar trebui sa aiba site-ul lui, sa-si prezinte oferta si sa aiba oricine posibilitatea sa-si ia informatii. Cred ca Internetul va creste constant si va fi foarte important. Cred ca nebunia bloggingului isi va spune foarte puternic cuvantul in acesti doi ani electorali”.

Florin, Iulian, Nicu, voi ce credeti ?

Anunțuri

Single Post Navigation

4 thoughts on “Bloggerii si campania electorala

 1. nu vor aparea chiar atat de multe bloguri pe cat preconizeaza dl tataru. intr-adevar, exista exemple pe tema, cum ar fi blogging-ul politic de Iasi, dar la nivel national putine fete politice cunoscute isi vor mai face bloguri. parerea mea 🙂

 2. “Eu cred ca orice candidat la primarie, dintr-un oras mediu sau mare, ar trebui sa aiba site-ul lui, sa-si prezinte oferta si sa aiba oricine posibilitatea sa-si ia informatii”, cine poate să nu fie de acord cu aşa ceva?

  Rău e că pe lângă blogul candidatului, apar şi alte zeci de bloguri „parazit”: unele „proptele”, altele „surcele”, adică unele care să-i cânte în strună blogger-ului candidat (să-i laude iniţiativele şi să-l apere de criticile prea dure) iar celelalte să dea cu tunul (coordonate de adversari să distrugă orice se poate distruge în tabăra sa). De aici nebunia.

  Din fericire, blogosferă nu înseamnă numai politică.

 3. Deocamdata, blogurile n-au prins la marele public. Ne invartim intr-un cerc, suntem cativa cititori constanti de bloguri (cam 150-200 in Iasi), in special din presa si din lumea politica.
  Sunt si eu de acord cu ce zice Nicu si anume ca apar tot felul de omuleti ciudati in blogosfera. N-au nici un chef sa fie obiectivi, pentru ca din start scopul lor e altul. Cum nu sunt de acord nici cu anonimii. Daca ai ceva de zis, asuma-ti vorbele. Nu parazita spatiul cu tot felul de nazdravanii!

 4. Noi am intuit deja potentialul blogurilor, vezi Blogmania.
  In 2008, o sa conteze bloggingul asta mai mult in Bucuresti, apoi in Timisoara, Cluj, Brasov si la urma Iasul. Asta e locul Iasului in tara.
  Nu m-as teme foarte mult de bloguri anonime sau parazit. Acestea au viata scurta si nu o sa conteze foarte mult. E destul de greu sa tii in viata, artificial, un blog, atunci cind nu ai nimic de spus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: